Schrijf je in

Leertherapie

5 daagse groeps-schematherapie (online)
- ER START EEN NIEUWE LEERTHERAPIEGROEP IN OKTOBER 2024, MELD JE NU AAN! -

Je persoonlijke ontwikkeling als therapeut

De therapeutische relatie is de basis van iedere therapie en als therapeut neem je jezelf mee in het contact met je cliënten. Therapeutenfactoren zijn dan ook van groot belang voor de effectiviteit van je behandeling. Maar wat neem je eigenlijk mee in de therapie? Wat zijn je eigen valkuilen? Wat zijn je automatische reacties? En hoe help je jezelf om hier uit te komen?

In deze Schemagroepsleertherapie staat je persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal. Je gaat aan de slag met het goed kunnen (her)kennen van je valkuilen en manieren van reageren, zodat je er ook meer grip op kunt krijgen. Het kunnen hanteren van je eigen reacties is van groot belang voor leven en werken vanuit je sterke, gezonde kant. Het is een van je belangrijkste ‘tools’ in je interacties met je patiënt in de therapie, maar ondersteunt je natuurlijk ook in de interacties met je geliefden, met je vrienden en je familie, collega’s enz.

Om je te helpen bewust te worden van je eigen patronen, hieruit los te komen en anders te kunnen reageren, maken we veel gebruik van ervaringsgerichte oefeningen zoals imaginatie, meerstoelentechnieken en rollenspellen. Ook is er genoeg aandacht voor het blije kind. Humor en spel zijn belangrijke onderdelen in elke therapie.

 Je profiteert van alle voordelen van een groepstherapie, waardoor er een verbreding en verdieping van je ervaringen kan plaatsvinden. De groep biedt je een veilig en warm nest waarin je je kan openstellen en nieuwe ervaringen kan op doen.

Data en locatie

Data: 14 en 15 oktober, 11 en 12 november en 9 december 2024
Locatie: online
Aantal deelnemers: 8
Kosten: € 1425,-

Accreditatie

Het traject duurt 37,5 uur en is daarmee geldig als 25 uur leertherapie voor de VGCT

Doelgroep

Deze groepsleertherapie is bedoeld voor professionals in de geestelijke gezondheidzorg die als onderdeel van hun persoonlijke ontwikkeling of hun opleiding leertherapie willen of moeten volgen.

Voorwaarde voor deelname is het afgerond hebben van een universitaire master in de Psychologie of Psychiatrie en/of een BIG-registratie (of in opleiding daartoe) als GZ-psycholoog, Orthopedagoog Generalist, Psychotherapeut, Klinisch Psycholoog of Psychiater en/of lidmaatschap (of in opleiding daartoe) van een specialistische psychotherapievereniging, zoals de VGCT.

Twijfel je of je deel kunt nemen? Neem dan even contact op.

Leertherapeuten

Mevr. drs. F.K. (Fieke) Bosma, GZ-psycholoog, Supervisor VGCt en Supervisor Vereniging voor Schematherapie
BIG-registratienummer 99063486425
VGCt lidmaatschapsnummer 5689
fiekebosma@gmail.com

Mevr. drs. M. Schreurs, Psychotherapeut, Supervisor VGCt en Supervisor Vereniging voor Schematherapie
BIG-registratienummer 79050033516
VGCt lidmaatschapsnummer 6488
marjanschreurs@gmail.com